Офіційна сторінка Малинської міської ради

14 березня — День українського добровольця

  • 14.03.2021, 08:57
  • 811

Сьогодні — 14 березня, відзначаємо День Українського добровольця! 

Саме цього дня, сім років тому, зі столичного Майдану перші бійці вирушили на тренувальну базу у Нових Петрівцях, ознаменувавши зародження унікального для сучасної України такого явища, як добровольчий рух.

Важко переоцінити внесок першої хвилі добровольців у справу оборони Української державності. Саме добровольчі батальйони дали змогу провести мобілізацію і підготувати їм професійну заміну. Це дозволило зупинити ворога, мобілізувати сили в тилу та озброїти армію, зрештою врятувати Україну від знищення.

Дорогі Добровольці!

Ваш бойовий шлях проходив у різних батальйонах та добровольчих підрозділах. У Ваших спогадах назавжди залишаться військові дії під Іловайськом, Щастям, Лутугиним, в Донецькому аеропорту, Савур-могилою і не тільки. Так. Саме завдяки Вам – добровольцям, Вашій мужності, відданості національним інтересам та щирому патріотизму вдалося зупинити російського агресора!

Російська агресія, що розпочалася з анексії Криму та продовжується на сході України, змусила Вас, пересічних українців, покинути всі свої нагальні справи, забути про особисте життя, ледве чи не за останні кошти, придбати амуніцію та одяг, взяти до рук зброю, щоб протистояти черговим проявам «братньої любові» нашого «північного брата». Ви всі були змушені перетворитися із вчителів, бізнесменів, лікарів, службовців, фермерів, таксистів, науковців та журналістів на доволі непоганих, а то й відмінних автоматників, кулеметників, гранатометників, саперів, підривників, розвідників, артилеристів, мінометників, коригувальників артвогню, механіків-водіїв…

Ваш бойовий шлях, життя, є взірцем жертовності та вірності Україні для всіх нас.

Низько схиляємо голови в пам'ять про тих добровольців, котрі не повернулися з поля бою. Сумуємо разом із їхніми рідними. І разом із тим, дякуємо Богу за тих, хто повернувся живим та продовжує нині працювати, виховувати дітей, розбудовувати державу.

Щиро вітаємо Вас зі святом! Дякуємо за Ваш патріотизм, хоробрість та незламність! Хай Господь дає Вам здоров’я, злагоду й благополуччя у Ваших родинах, сил для нових звершень на благо України! А найголовніше – перемоги над російським агресором!

Слава Україні!

З повагою

міський голова Олександр Ситайло

Також читайте: