Офіційна сторінка Малинської міської ради

22 вересня – День партизанської слави

  • 22.09.2020, 15:33
  • 1450

Щорічно 22 вересня  в Україні відзначається День партизанської слави. Це свято вшанування подвигу партизанів і підпільників у період Другої світової війни було встановлено Указом Президента України в 2001 році.

Подвиг підпільників Малинщини відомий далеко за межами нашого міста. На основі історії сім’ї Сосніних  були створені художній фільм “Ніна” та документальний фільм “Сім’я Сосніних”, а письменник С. Смирнов присвятив Ніні та її батьку Івану Сосніну повість “Сім’я”.

Цими вихідними, напередодні Дня партизанської слави, наше місто відвідала делегація від Київської обласної організації ветеранів ракетних та космічних військ. В ході своєї  комплексної програми заходів до Дня партизанської слави ними було покладено квіти до Меморіалу Героям Малинського підпілля та інших пам’ятних місць Другої світової війни в нашому місті.

І сьогодні, в День партизанської слави, заступниками міського голови також було вшановано пам’ять всіх тих, хто загинув у роки війни  і покладено квіти до Меморіалу Героям Малинського підпілля та Алеї Слави.
Теги: 

Також читайте: