Офіційна сторінка Малинської міської ради

Чекаємо на пропозиції малинчан щодо назв нових вулиць

  • 08.02.2018, 21:46
  • 349

Темою чергового зібрання топонімічної комісії стало обговорення назв чотирьох нових вулиць у Малині. Територіально вони розміщені у мікрорайоні, де нині знаходиться ПТЛ №36 та управління газового господарства (колишня назва місцевості «Зайфертова гора»). Архітектор міста Олексій Візіренко повідомив присутнім, що попередньо розроблена техдокументація на земельні ділянки (181) для учасників бойових дій та учасників АТО (на знімку). Але роздати їх стане можливим після присвоєння назв вулиць.

Прозвучали різні пропозиції: Переможців, Дружби, Гідності, ім. Гіжицьких.

За словами Василя Тимошенка, краєзнавця, кандидата історичних наук, Гіжицькі — поміщики, що мешкали у районі Городища у 60-ї роки 19 ст. — 20-і р. 20 ст. Вони відіграли певну роль у економічному, культурному та освітньому життя Малина. Зокрема, сприяли будівництву у Малині пожежної частини, народного училища, створенню у Києві історичного музею. На місці їхнього будинку у 20-ї роки 20 ст. було відкрито сільськогосподарський технікум (нині професійно-технічний ліцей). Один з нащадків роду Гіжицьких був секретарем уряду Української держави у 1918р.

Присутній на засіданні голова місцевого осередку обласної спілки учасників АТО «Схід» Євген Сермуксліс запропонував не називати у місті вулиці іменами загиблих в АТО земляків. Присутні погодилися та вирішили зупинитися на узагальнюючих назвах. Отож, можливо, нові вулиці носитимуть назви підрозділів, де нині служить більшість малинчан — вулиці 30-ї механізованої бригади та 95-ї аеромобільної бригади.

Але остаточних пропозицій так і не було погоджено. Наступне засідання комісії заплановано на 13 лютого. Тож і у членів комісії, і малинчан (а Ваше бачення також є важливим), є час для того, аби донести власні думки щодо назв нових вулиць. Можливо, саме Вашу пропозицію буде взято до уваги. Пропозиції просимо надавати на електронну адресу: arh.malin@ukr.net до 13 лютого.

Також читайте: