Офіційна сторінка Малинської міської ради

Депутати шукали вихід з надзвичайної ситуації щодо теплопостачання у Малині

  • 20.03.2017, 17:56
  • 670

Причини відключення усіх шести котелень, які знаходяться на балансі ТОВ «Малин Енергоінвест» та опалюють житловий фонд разом з трьома дошкільними закладами, а також шляхи виходу з цієї патової ситуації — такою була тема позачергових засідань комісії з надзвичайних ситуацій, які зібралася 17 та 18 березня. Без опалення протягом чотирьох днів поспіль  у Малині лишаються більше 2 тисяч абонентів.

19 березня з цього ж питання зібралися депутати міської ради на позачергову сесію, оскільки за вихідні питання не вдалося позитивно вирішити.  На сесії, окрім представника управління газового господарства (керівництво УЕГГ на усіх трьох зібраннях з цього питання було відсутнє), були представники правоохоронців, прокуратури, ТОВ «Малин Енергоінвест», відділу освіти, санітарно-епідеміологічної служби.

Як  повідомив уповноважений від газівників,  відключення у Малині відбулося не раптово. Напередодні управління газового господарства у Малині отримано вказівку від диспетчера з області. До цього неоднаразово було винесено попередження ТОВ «Малин Енергоінвест».

Причина відключення  — непідтвердження обсягів споживання газу від  НАК «Нафтогаз».

Директор ТОВ «Малин Енергоінвест» Микола Корнійчук повідомив, що обсяги газу до січня були підтверджені. З початку року відбулася затримка субсидіальних коштів. Але це проблема державного рівня, оскільки навіть обласне казначейство не може з цим нічого вдіяти. А проплата за газ є умовою надання лімітів (на сьогодні вона є неповною).

Згідно законодавства, відключення від теплопостачання в опалювальний період є серйозним порушенням.  Чи понесуть за це відповідальність газівники, встановлять правоохоронні органи, які вже займаються цим питанням.

На жаль, самовільне включення котелень (як радикальний метод) також є неправомірним кроком. Емоційними, сповненими обурення були виступи депутатів з цього питання. Обласна комісія з надзвичайних ситуацій поки що не відреагувала на ситуацію в Малині, хоча була повідомлена вчасно.

Тому депутати вирішили:

1.Звернутися до правоохоронних органів (ГУ поліції у Житомирській області, Прокуратури у Житомирській області, СБУ в Житомирській області) з метою встановлення та  притягнення до відповідальності посадових осіб, винних у повному припиненні постачання природного газу до котелень міста.

2.Малинському УЕГГ терміново до 17-00 20.03.2017р. відновити газопостачання до котелень міста, які забезпечують послугами з централізованого теплопостачання об’єкти соціальної сфери та житлові будинки.

3. Звернутись до обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо термінового розгляду питання по відновленню газопостачання до об’єктів у сфері теплопостачання (котелень міста);

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови Піковського П.В.

На знімках: із засідань позачергової сесії та комісії з надзвичайних ситуацій.

 

 

 

Також читайте: