Офіційна сторінка Малинської міської ради

Хто і як ремонтуватиме у Малині дороги неміського підпорядкування?

  • 26.03.2018, 15:07
  • 788

З настанням тепла розпочнеться ремонт доріг у Малині. На це з міського бюджету виділено значно більший фінансовий ресурс у порівнянні з минулим роком (якщо минулого року на поточний ремонт було виділено 1450 тис. грн., то  цього року — 2245 тис.грн.). Вистачає і ремонтної техніки. Проте найбільше найбільше занепокоєння викликає стан тих доріг, які знаходяться не у міському підпорядкуванні. Їх у місті п’ять — протяжністю 12 км. Зокрема, це вулиці Приходька, Винниченка, частина Грушевського, Городищанська. Щодо їх стану та потребі у ремонті городяни усе ж апелюють саме до влади міста.

Тому з ініціативи міського голови Олексія Шостака минулого тижня відбулася робоча зустріч  керівництва міста, району, представника з області із запрошенням місцевих ЗМІ, метою якої було отримання відповідей про те хто, коли і як має ремонтувати і утримувати ці дороги та наявність фінансового ресурсу для цього.

На сьогодні балансоутримувачем вищевказаних доріг є обласна рада. Зі слів представника області передбачено  і відповідний фінансовий ресурс для їх ремонту. Про це інформував  головний спеціаліст  управління дорожнього будівництва та інфраструктури ОДА Денис Головаков, який є куратором від області, закріпленим за містом та Малинським районом.

Представники району у свою чергу повідомили,  що заявку на ремонт всіх вищеперерахованих вулиць у складі доріг району подано для включення до плану фінансування ремонтних робіт. Отож, є надія, що з початком квітня ремонт дорожнього полотна вищезазначених вулиць розпочнеться.

Чимало занепокоєнь викликає  і утримання мосту через річку Ірша, ремонт  якого потребує значних фінансових затрат. Конкретної відповіді щодо цього питання не було отримано. Проте домовлено про окрему зустріч з цього питання у ОДА.

Представники засобів масової  інформації мали можливість задати запитання, які їх цікавили.

Також читайте: