Офіційна сторінка Малинської міської ради

Кабмін визначив правила посиленого карантину з 8 по 24 січня – будемо без шкіл, кафе, ТРЦ і торгівлі непродовольчими товарами

  • 10.12.2020, 16:15
  • 390

Посилені карантинні обмеження будуть запроваджені в Україні з 8 до 24 січня включно 2021 року, адже Кабінет Міністрів України під час позачергового засідання 9 грудня ухвалив постанову “Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19”. Про це повідомляє Урядовий портал. За словами Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, “Посилені карантинні обмеження будуть вводитися для того, аби розірвати ланцюг захворюваності, який може сформуватися протягом свят”.

Відповідно до ухваленого документа, з 8 до 24 січня 2021 року заборонятиметься робота кафе, ресторанів, барів (крім доставки та замовлень на винос), кінотеатрів, фітнес-клубів, спортивних залів, басейнів, театрів, а також ТРЦ (дозволятиметься торгівля продуктами харчування, ліками, ветпрепаратами, товарами особистої гігієни та побутовою хімією). На період дії посиленого карантину заборонятиметься відвідування закладів освіти, торгівля непродовольчими товарами, проведення будь-яких розважальних, спортивних або культурних масових заходів. Будуть відправлені на канікули всі заклади освіти, крім дитячих садочків.

Водночас працюватимуть продуктові магазини, аптеки, банки, поштові оператори, готелі.

Зі свого боку міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив, що під час дії додаткових карантинних обмежень, що плануються у січні 2021 року, робота громадського транспорту в Україні не зупинятиметься. “Автотранспорт, у тому числі маршрутні таксі, тролейбуси, трамваї та залізниця перевозитимуть пасажирів у кількості місць для сидіння. Це стосується міського, приміського, міжміського, внутрішньообласного та міжобласного сполучення. Внутрішні авіаперевезення здійснюватимуться без обмежень. А під час авіаподорожей за кордон перевіряйте умови в’їзду/виїзду, встановлені для українських громадян країною, куди прямує пасажир”, – заявив міністр. Разом з цим, метрополітен і пошта також працюватимуть у звичайному режимі, як і раніше. Метро перевозитиме пасажирів без обмежень щодо кількості місць для сидіння.

Також читайте: