Офіційна сторінка Малинської міської ради

Керівництво міста обговорило з директорами шкіл освітянські проблеми

  • 20.01.2020, 22:55
  • 494

Встановлення надбавки за престижність праці, ремонт шкіл, наповнюваність класів, харчування учнів— такі основні питання було розглянуто 17 січня на нараді директорів шкіл, голів профспілкових осередків з представниками управління освіти, молоді, спорту та національно-патріотичного виховання і керівництвом міста.

Приводом до обговорення питання розміру надбавки за престижність стала інформація деяких інтернет-ресурсів про те, що у проекті Державного бюджету нібито передбачені кошти, які дозволять усім без виключення регіонам країни виплачувати вчителям надбавку за престижність у розмірі 30%.

Діючим законодавством, а саме Постановою Кабінету Міністрів України від 23 березня 2011 р. №373, передбачена ця надбавка в граничному розмірі від 5 до 30 відсотків посадового окладу у межах кошторисних призначень. Зокрема, у п.1 зазначено, що «розмір надбавки встановлюється керівником закладу (установи) у межах фонду оплати праці»).

Проте прийнятий бюджет на 2020 рік та доведена на місця субвенція на виплату заробітної плати показали по окремим закладам Малина (школа-ліцей №1, №5, №6) недостатність фінансування у розрахунку, що педагоги усіх закладів мали б у 2020 році отримувати 20 відсотків цієї надбавки.

Однією з основних причин є недостатня наповнюваність класів (менше 25 учнів у класі). Так, середня наповнюваність учнями класів по школі-ліцею становить 24 учні, у школі №5 та №6 – 22 та 20 учнів відповідно. А от проведені заходи по оптимізації мережі та економія коштів дозволили в деяких школах наразі виплачувати й по 25% за престижність праці.

Спільно обговоривши дисбаланс, який виник у навчальних закладах з даного питання, було прийнято рішення педагогам міських шкіл виплачувати надбавку за престижність праці у розмірі 20 відсотків, передбачивши з міського бюджету на ці цілі додаткові кошти у розмірі близько 1,2 млн. грн.

Всі інші питання, що стосуються кожного закладу зокрема, буде обговорено на особистій зустрічі міського голови Олексія Шостака з керівництвом шкіл під час виїзних нарад, що розпочнуться уже наприкінці цього тижня.

Також читайте: