Офіційна сторінка Малинської міської ради

Компенсація по догляду за тими, хто потребує постійного догляду

  • 10.12.2020, 15:44
  • 602

Для більшості українців піклуватися про літніх батьків або інших членів родини, які потребують постійного догляду, є звичайним ділом. Тож, Малинське міське управління праці та соціального захисту населення нагадує, що за постійний догляд за літньою чи хворою людиною державою виплачується компенсація  (Постанова Кабінету Міністрів України  від 23.09.2020р. №859)

Така компенсація призначається  фізичній  особі,  яка надає  соціальні  послуги  з догляду  без  провадження підприємницької  діяльності  на   непрофесійній  основі, без  проходження  навчання  та  дотримання  державних  стандартів  соціальних    послуг  особам   з  числа членів своєї  сім’ї,  які  спільно  з  ним  проживають,  пов’язані  спільним побутом,  мають  взаємні   права  та  обов’язки  та є:

  • особами з  інвалідністю  І групи;
  • дітьми з інвалідністю;
  • громадянами похилого віку з  конгвітивними  порушеннями;
  • невиліковно хворими, які  через  порушення  функцій  організму не можуть  самостійно пересуватися та самообслуговуватись;
  • дітьми, яким  не  встановлено  інвалідність,  але  які  є  хворими (відповідно  до переліку  тяжких   захворювань,  розладів, травм,  станів, що дають  право на одержання  державної  допомоги  на  дитину,  якій  не встановлено  інвалідність,  надання  такій  дитині   соціальних  послуг, затвердженого Кабінетом  Міністром  України).

Додаткові роз’яснення щодо порядку призначення компенсації та перелік необхідних документів для її отримання можна дізнатися за телефоном управління праці та соціального захисту населення (04133) 32606 або за адресою м. Малин, вул.Чорновола 38б, 7 каб.

Теги: 

Також читайте: