Офіційна сторінка Малинської міської ради

КП «Екоресурс» Малинської міської ради Житомирської області доводить до відома споживачів про намір підвищити тарифи на послуги з поводження з побутовими відходами

  • 20.09.2022, 10:48
  • 1020

            На виконання пункту 2 розділу ІІ Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, затвердженого Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05 червня 2018 року № 130 КП «Екоресурс» Малинської міської ради Житомирської області доводить до відома споживачів, що має намір підвищити тарифи на послуги з поводження з побутовими відходами.

Періодичність надання послуг з поводження з побутовими відходами в м. Малин, смт Гранітне, с. Федорівка, с. Малинівка, с. Юрівка здійснюється:

-        для населення – згідно з маршрутним графіком вивезення побутових відходів КП «Екоресурс» Малинської міської ради Житомирської області;

-        для  бюджетних установ та інших споживачів – згідно укладених договорів/заяв.

Обґрунтування причин зміни тарифу:

На сьогоднішній день, діють тарифи з поводження з побутовими відходами, для всіх категорій споживачів, які були затверджені рішенням виконавчого комітету Малинської міської ради Житомирської області від 02.02.2018р. № 31 «Про затвердження планового тарифу на вивезення та розміщення твердих побутових відходів, які надаватимуться комунальним підприємством «Екоресурс»» та введені в дію з 01.03.2018 р.

Розрахунок тарифів був здійснений відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами»» від 26.07.2006р. № 1010.

За час дії тарифу з 01.03.2018 року значно зросли витрати на надання послуги, а саме: мінімальна заробітна плата зросла з 3723 грн до 6500 грн. або на 57,3%.; витрати на паливо мастильні матеріали зросли: бензин А-95 на 57,9 %; дизельне паливо на 48,1 %, газ 38,1%; витрати на придбання запчастин теж значно зросли, в зв’язку з підвищенням цін на них. Саме ці складові тарифа значно збільшують витрати підприємства на надання послуг з поводження побутовими відходами.

Причиною формування тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами є невідповідність діючих тарифів фактичним витратам підприємства для забезпечення якісного надання послуги.

Розрахунковий (плановий) тариф на послуги з поводження з побутовими відходами (збирання, вивезення та захоронення) має наступний розмір:

 

Назва послуги

Тариф (з ПДВ)

Вивезення та розміщення ТПВ (твердих побутових відходів) для домогосподарств (приватний сектор)

204,00 грн. за 1 м3

На одного мешканця в місяць

 -34,00 грн.

Вивезення та розміщення ТПВ (твердих побутових відходів) для багатоквартирних будинків

204,00 грн. за 1 м3

На одного мешканця в місяць

-23,80 грн.

Вивезення та розміщення ТПВ (твердих побутових відходів) для інших споживачів

204,00 грн. за 1 м3

 

Зазначені тарифи на послуги з поводження з побутовими відходами заплановано ввести в дію з 01 жовтня 2022 року.

Просимо усіх споживачів розрахуватись за спожиті послуги до введення в дію нових тарифів.

Зауваження та пропозиції щодо планових тарифів від фізичних та юридичних осіб приймаються у письмовому вигляді протягом 7 календарних днів з дня опублікування наміру про зміну тарифу за адресою: вул. Паркова, 1, м. Малин, 11601.

 

Також читайте: