Офіційна сторінка Малинської міської ради

Літературні ужинки наших земляків

  • 21.10.2021, 15:25
  • 1194

З нагородами та відзнаками повернулися наші літератори з ХV літературно-мистецького свята «Просто на Покрову», яке щороку проходить у Коростені.

Лауреатом Всеукраїнської премії Василя Юхимовича стала поетеса Ірина Кримська-Лузанчук за збірку «На перехресті долі та Ірші». До речі, наша землячка за цю дебютну збірку у серпні одержала ще й премію ім. Павла Ящука у Бердичеві. Пані Ірина отримала й диплом 1 ступеня як «Абсолютний чемпіон»у поезії та грамоту у номінації «Урок прози» за зайняте 3 місце. У цій же номінації Ганну Лєнок нагороджено дипломом 1 ступеня.

Диплом за популяризацію рідного слова та української книги одержала Людмила Морар. За 2 місце Грамоту у номінації «Поетичний марафон» отримала й Світлана Дідківська.

А в Малині днями завершився Всеукраїнський конкурс на здобуття премії Василя Скуратівського, який проведено вперше. Його лауреатами стали Михайло Сидоржевський в номінації «Художня література» за книгу «Час фарисеїв і героїв» та Микола Дмитренко у номінації «Народознавство» за книгу «Актуальна фольклористика». З бюджету громади їм буде вручено по 2 тис. грн. Загалом у конкурсі узяло участь багато відомих письменників з різних міст України.

Також читайте: