Офіційна сторінка Малинської міської ради

Малин буде з новим генеральним планом

  • 28.05.2019, 16:25
  • 2213
Міська рада уклала договір із столичним державним підприємством «Український державний науково-дослідний інститут проектування міст “ДІПРОМІСТО” імені Ю.М. Білоконя» щодо розроблення нового генерального плану. Минулий був створено ще у 1979 році і, зрозуміло, потребував змін.
Що ж таке генеральний план як документ ?
Якщо схема планування території – це концептуальний погляд на розвиток міста або села, то генплан отримує силу закону і виконання його регламентів є обов’язковим на період терміну його дії. Генплан враховує не тільки побажання інвесторів з точки зору економічного розвитку населеного пункту і окремих його частин, але в ньому розраховується площа районів житлової, промислової, комерційної, забудови, інженерна і соціальна інфраструктура. Резервується відповідні території під будівлі культурного та побутового обслуговування, навчальні заклади (школи, дитячі садки), приміщення та будівлі медичного обслуговування.
Завданням генплану також є не тільки сприяти розвитку населеного пункту, але й максимально зберегти цінні риси й особливості існуючої забудови, історичні та археологічні пам’ятки тощо.
Фото Олександра Скуратівського

Також читайте: