Офіційна сторінка Малинської міської ради

Малинчани вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

  • 21.02.2017, 10:23
  • 452

Сьогодні Україна вшановує пам’ять людей, що пожертвували власними життями заради майбутнього країни під час Революції Гідності. Саме у  ці дні три роки тому на Майдані тривали найбільш драматичні й криваві події. 18 лютого 2014 року в центрі Києва у відповідь на спробу мирного наступу демонстрантів спецпідрозділи МВС застосували проти учасників Євромайдану спочатку водомети та сльозогінний газ, а потім – вогнепальну зброю та бронетранспортери.

Більше сотні людей загинули від куль та побиття або відійшли у вічність пізніше від отриманих поранень. Український народ назвав їх Героями Небесної  Сотні. Ці люди були представниками всіх регіонів України, різними за політичними і релігійними переконаннями, статками і соціальним статусом. Але кожен із них мріяв жити у вільній, незалежній Україні, де поважають права людини, кожен має право на вільне висловлення власної думки.

У Малині сьогодні також відбулися заходи з вшанування загиблих на Майдані. В міському парку біля пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні зібралися близько сотні представників громадськості, аби віддати данину пошани всім тим, хто захищав та захищає незалежність та демократичні ідеали України.

 

Також читайте: