Офіційна сторінка Малинської міської ради

Малинська міська лікарня отримала кисневий генератор

  • 19.10.2021, 16:10
  • 1192

Сьогодні до Малинської міської лікарні привезли генератор для кисневої станції, яка дозволить виробляти значні обсяги очищеного кисню безпосередньо з навколишнього повітря та подавати його під необхідним тиском у мережу до госпітальних ліжок.

Питання забезпечення киснем хворих на КОВІД-19 є надзвичайно важливим. Приміром, сьогодні отримують стаціонарне лікування 75 пацієнтів з діагнозом КОВІД - 19. З них 56 пацієнтів отримують кисневу підтримку. А це означає, що кисню потребує переважна більшість хворих.

Щодня лікарні потрібно близько 70 балонів цього важливого медичного елементу. Його доставляють до Малина з Житомира та Києва. Велику підтримку у транспортуванні кисню надає ТОВ «Юнігран» (керівник Сергій Диняк).

Проте найкращим варіантом буде, звісно, запуск кисневої станції, на встановлення якої з бюджету громади було виділено 4,5 млн. грн: 3 млн. грн — з місцевого бюджету та 1,5 млн. грн — з бюджету Коростенської районної ради. Прогнозована потужність цієї станції дорівнює 65 балонам на день.

 

 

Також читайте: