Офіційна сторінка Малинської міської ради

Медики підвели підсумки роботи за рік

  • 04.02.2021, 19:54
  • 706
Підсумки року було підведено на медичній раді НКП «Малинський міськрайонний центр медико-санітарної допомоги».
У своїх виступах і головний лікар Олександр Андрійцев, і очолюваний ним колектив були одностайні: «2020 рік, які ніколи, був тяжким для усіх медичних працівників. Коронавірус змусив мобілізувати усі сили, аби первинна допомога надавалася на належному рівні».
Як зазначили медики, найбільше навантаження припало на жовтень-листопад минуло року, коли сімейні лікарі заміняли хворих колег і до того ж приймали у декілька змін пацієнтів з підозрою на COVID-19 в облаштованому ізоляторі. Плюс до того ж Малинська лікарня була переоснащена під вимоги пандемії. А це означало – призупинення роботи основних відділень, денного стаціонару, УЗД-діагностики. У цій ситуації «первинка» працювала у посиленому режимі. Приємно, що працівники сільских ФАПів та амбулаторій у цій ситуації підставили своє плече та працювали на місцях наповну.
Питання викликає й механізм запланованої урядом вакцинації від COVID-19 .
На медичній раді також були обговорені питання виявлення туберкульозу, онкологічних хвороб, виїзних прийомів лікаря-гінеколога до сіл Малинського району, проаналізовано стан дитячих хвороб, вакцинації тощо.
Підсумовуючи нараду, заступник міського голови Віталій Лукашенко відмітив дійсно важливу роль «первинки» і подякував за роботу, разом з тим він зазначив, що ряд питань потребує спільного вирішення з керівництвом Малинської лікарні.
Теги: 

Також читайте: