Офіційна сторінка Малинської міської ради

Міська рада Малина підтримала європейську ініціативу «Угода мерів»

  • 31.10.2017, 13:12
  • 576

На останньому пленарному засіданні міська рада підтримала європейську ініціативу «Угода мерів». Від імені територіальної громади міста рада уповноважила міського голову Олексія Шостака підписати «Угоду мерів».

Угода Мерів – ініціатива Європейської Комісії, що має на меті об’єднати європейські місцеві органи влади (муніципалітети) в добровільне утворення задля спільної боротьби з глобальним потеплінням.

Підписавши Угоду Мерів, Малин візьме на себе добровільні зобов’язання щодо скорочення викидів CO2 щонайменше на 20%, шляхом запровадження в себе енергоощадних заходів та поширення використання поновлюваних джерел енергії, сприяючи, таким чином, розвитку екологічно орієнтованої економіки та підвищенню якості життя.

Для цього необхідно виконати такі зобов’язання:

– провести інвентаризацію базового рівня викидів CO2 на своїй території упродовж року з дати підписання Угоди;

– підготувати та представити План Сталого Енергетичного Розвитку із описом послідовних та реальних кроків для досягнення мети Угоди, який має схвалити міська рада протягом року з дня приєднання до Угоди Мерів;

– через кожні 2 роки, після затвердження Плану Дій, звітувати про поточний стан його реалізації та досягнуті проміжні результати;

– просувати ідеї сталого енергетичного розвитку серед місцевої громади, шляхом проведення Місцевих Днів Енергії у місті.

До Угоди Мерів інституційно долучена Європейська Комісія, яка забезпечує підписантам повну необхідну підтримку та суспільну видимість. Європейська Комісія заснувала та фінансує Офіс Угоди Мерів, що допомагає підписантам у просуванні їхніх локальних ініціатив.

На сьогоднішній день Угоду підписали більше півсотні міст України. Серед них Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Рівне, Луцьк, Вінниця, Київ, Черкаси, Кривий Ріг, Запоріжжя, Луганськ, Маріуполь та інші.

Також читайте: