Офіційна сторінка Малинської міської ради

На що витрачає свої ресурси малинський «Екоресурс»?

  • 25.07.2017, 16:57
  • 522

Цього року функції догляду за зеленими насадженнями, зрізкою дерев, косінням, квітниками, центральним та фабричним парком, утримання сміттєзвалища виокремлено. Їх виконує комунальне підприємство «Екоресурс». Це рішення є результативним та принесло позитив для міста.

Роботу його працівників  помітно ще у центрі, де облашовано центральні квітники, клумби. Біля Будинку культури квітучу клумбу прикрашає чимала декоративна квітка.

На початку вулиці Кривенчука встановлено три декоративні тумби з хвойними деревцями.  Далі йдемо до парку.

Слід сказати, що міський парк — одне з улюблених місць відпочинку малинчан— нині має досить привабливий вигляд. Покошено, чисто, підбілено, стоять нові урни. Відремонтовано та пофарбовано  альтанки. На вихідних працює фонтан. Капітально відремонтовано центральні сходи, якими щодня піднімаються та спускаються сотні малинчан. Привабливий вигляд має декоративний місток та міні-скульптура закоханих, біля якої вже охоче почали фотографуватися гості міста (до слова, це подарунок приватного  нотаріуса Надії Тимошенко). На новому дитячому майданчику — людно. Помітно, що тут добре і мамам, і їх малюкам.

Є, правда, й проблемні моменти по парку. Доводиться постійно ремонтувати освітлення, яке страждає від рук хуліганів. Відновлення вимагає танцмайданчик, який постраждав від підпалу невідомими. Чимало коштів потрібно для очищення ставків. Проектна документація уже виготовлена, проте потрібна «кругленька» сума для власне очисних робіт. Керівництво «Екоресурсу» також наразі вирішує питання облаштування громадської вбиральні та закриття в’їздів до парку. На Алеї Героїв відсутній бюст Барміна, який було викрадено та знищено декілька місяців тому. Поки що на новий коштів з бюджету не виділено.

Ну а, відремонтовані  сходи біля адмінприміщення – теж справа рук працівників «Екоресурсу». Приємно, що суттєву допомогу будівельними матерівалами було надано керівниками господарчих магазинів «Будівельний світ» та «Пан Майстер», а також приватним підприємцем Віталієм Цьохою.

 

 

Також читайте: