Офіційна сторінка Малинської міської ради

Офіційна інформація — щодо очистки стоків Малина

  • 16.06.2017, 20:09
  • 448

З огляду на те, що останнім часом в інформаційний простір міста умисно вкидається тема проблеми з очисткою міських стоків очисними фабрики банкнотного паперу, а інформаційні «вкиди» базуються на недостовірній інформації, а іноді відверто та умисно спотворені, важаємо за необхідне надати інформацію з цього питання.

Жодних проблем по очистці міських стоків не існує. Стоки подаються та очищаються очисними Фабрики банкнотного паперу у повному обсязі. Оплата за них здійснюється комунальним підприємством без затримок.

Єдиним питанням, яке на даному етапі не знайшло свого вирішення, є пропозиція Національного банку на збільшення ціни своїх послуг. Дане питання знаходиться на стадії переговорного процесу між Нацбанком та комунальним підприємством «Малин Енергоінвест» в рамках виконання вимог закону України «Про публічні закупівлі».

Міська влада здійснює супровід цього питання, оскільки підняття ціни на очистку стоків, а пропозиції Нацбанку коливаються від 50 до 100 % в бік збільшення в порівнянні з існуючими, неминуче автоматично призведе до зростання тарифу на водовыдведення для усіх малинчан, які користуються цією послугою. При цьому економічна складова ціноутворення Нацбанком вартості очистки аргументовано відхиляється містом.

Дане питання є робочим та вирішується виключно в господарській площині з дотриманням принципів взаємоповаги. Абсолютно нормально, коли кожна із сторін відстоює та захищає свою власну позицію спираючись на наявні аргументи (в тому числі і в цивілізованому, судовому порядку). А попередження про можливе припинення прийняття стоків міста з 8 червня було способом підсилення аргументації Нацбанком своєї позиції в судовому розгляді, який відбувався саме в цей день.

На даному етапі аргументація міста при розгляді справи господарським судом Житомирської області за позовом Нацбанку про стягнення штрафних санкцій у розмірі близько 2,5 млн. грн. з підприємства «Малин Енергоінвест» була більш вагомою та переконливою. Узв’язку з чим 15.06.2017р. судом було відмовлено Нацбанку у стягнені цієї суми.

Вказане судове рішення дасть можливість сторонам активізуватися у напрямку зняття спірних питань для отримання економічно обґрунтованого результату, прийнятного як для малинчан, так і для Нацбанку. А дружні та партнерські відносини між керівництвом міста та фабрики банкнотного паперу, працівники якої представлені як у виконкомі, так і у міській раді, сприятимуть цьому. Лист Нацбанку про проведення перемовин вже надійшов на адресу міської ради.

Виходячи з наведеного, в разі виникнення питань для запобігання використання недостовірної інформації пропонуємо звертатися за роз’ясненнями безпосередньо до міської ради. Дане питання є поточним і тільки штучно підігріто до рівня надзвичайного. Проблемними питаннями міста залишаються питання, на які важко вплинути на місцевому рівні. Зокрема, це недофінансування державою медичної галузі, субсидійних та пільгових виплат, вартості енергоносіїв, низького рівня води водосховища. Але і щодо них місто посилено працює.

Актуальними питаннями з масштабних, які наразі знаходяться в роботі та які дійсно можуть бути цікаві малинчанам, є заміна мереж магістрального водогону, будівництво нового стадіону та реконструкція фабричного парку, розбудова  мережі систем відеоспостереження в місті. На сайті Малинської міської ради працює рубрика «Запитання міському голові», де можна отримати відповідь на  Ваше питання.

Бережіть свій час та не користуйтеся неперевіреною інформацією.

Також читайте: