Офіційна сторінка Малинської міської ради

Пирогово зібрало переможців конкурсу “Малі міста-великі враження”. Серед них – і малинчани

  • 19.07.2019, 16:09
  • 386

 

Малин став одним з міст-переможців Всеукраїнського конкурсу «Малі міста – великі враження». Усього в Україні в рамках цього конкурсу буде реалізовано 74 культурно-мистецькі проекти, з них п’ять – належать громадам Житомирщини. Наше місто узяло участь у цьому конкурсі уперше та відразу отримало гарні перспективи та можливості.

Слід відзначити, що 18 липня у Пирогово відбулася зустріч голів громад та керівників проектів-переможців, які будуть реалізовані  у рамках цього конкурсу, з Прем’єр-міністром України  Володимиром Гройсманом, Міністром культури Євгеном Нищуком, членами журі й організаторами конкурсу. Присутні могли напряму задати питання та отримати відповіді від Прем’єр-міністра. Міський голова Малина Олексій Шостак звернув увагу прем’єра на два моменти: перше, це несправедливий поділ коштів Державного фонду регіонального розвитку на місцях (прикладами і наслідками цього є неякісне будівництво водогону по вулиці Шевченка у Малині, довготривале будівництво районного Будинку культури) і друге – це неузгодженість у законодавстві у питаннях відшкодування пільгового перевезення, коли уряд зобов’язує місцеву владу брати на себе ці обов’язки, а Антимонопольний комітет та Рахункова палата вказує,  що саме це є (як не дивно) порушенням закону.

Ну а  додому міський голова Олексій Шостак та відповідальний за проект  директор музею Василь Тимошенко поверталися з приємними новинами: місто реалізовуватиме проект «Інкубатор ремесел», на які з державного бюджету виділено 400 тисяч гривен, а з місцевого 245 тисяч гривен. Ця сума дозволить втілити дуже цікаві ідеї проведення конференції з питань дослідження і популяризації народних ремесел, проведення різноманітних екскурсій, а на День міста – 21 вересня – і масштабного фестивалю народних ремесел Полісся.

Також читайте: