Офіційна сторінка Малинської міської ради

Про державний аграрний реєстр (ДАР)

  • 25.05.2023, 17:01
  • 306

Відділ економіки та інвестицій управління регіонального розвитку нагадує, що обовязковою умовою участі в програмах фінансової підтримки у сфері сільського господарства є реєстрація в Державному аграрному реєстрі.

Державний аграрний реєстр (ДАР) — це автоматизована електронна система, створена Мінагрополітики з метою ефективного та прозорого залучення та розподілу усіх видів підтримки для українських аграріїв, як за кошти державного бюджету, так і у вигляді пільгових кредитів, міжнародних грантів або технічної допомоги.

Реєстрація в ДАР доступна та безкоштовна  для всіх аграріїв (фізичних осіб, ФОП або юридичних осіб будь-якої форми власності, що здійснюють діяльність в аграрному секторі) за наявності кваліфікованого електронного підпису чи BankID.

Одразу після заповнення реєстраційної форми та надання згоди на обробку персональних даних в ДАР створюється персональний електронний кабінет агровиробника, до якого автоматично підвантажуються дані з інших державних реєстрів про його господарську діяльність, земельний банк, поголів’я тварин тощо.

В електронному кабінеті агровиробника  у ДАР також міститься актуальна інформація про доступні для нього/неї програми підтримки. Заявки на участь у них подаються онлайн через кабінет. Крім того, система в режимі реального часу інформує агровиробника про нові можливості.

Реєстрація та подання заявок на участь у програмах підтримки в ДАР є безкоштовними

Більше інформації за посиланнямhttps://www.dar.gov.ua.

Також читайте: