Офіційна сторінка Малинської міської ради

Продовжено програму державної підтримки аграріїв

  • 23.11.2022, 12:13
  • 442

Уряд продовжив до 30 листопада 2022 року термін реєстрації заяв аграріїв на отримання державної допомоги у Державному аграрному реєстрі.

  Відповідні норми містяться у Постанові від 18 листопада 2022 року № 1294.

  Кошти, що надаються в рамках програм допомоги Європейського Союзу на підтримку суб'єктів господарювання АПК, використовуються за напрямами:

  • бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення (1 гектар) для провадження с/г діяльності;
  • спеціальна бюджетна дотація за утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності.

 

  Учасниками програми можуть бути лише ті виробники с/г продукції, які зареєстровані у Державному аграрному реєстрі  (ДАР) та відповідають її критеріям, оскільки розподіл підтримки відбуватиметься лише онлайн через ДАР.

  За умовами програми, безповоротну допомогу можуть отримати аграрії, які мають від 1 до 120 га сільськогосподарських угідь або утримують від 3 до 100 корів. Перші можуть отримати - 3100 грн на один гектар оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення, але не більше 372 тис. гривень. Другі - 5300 грн на кожну корову, яка перебуває у власності отримувача, але не більше 530 тис. гривень.

Також читайте: