Офіційна сторінка Малинської міської ради

«Секрети стародавніх металургів» розкриватимуть у Малині на День міста

  • 24.05.2018, 23:20
  • 444

На День міста, який цього року припадає на 15 вересня, у Малині відбудеться Міжнародний науково-практичний фестиваль «Секрети стародавніх металургів». Підготовка до такого масштабного заходу розпочалася уже зараз. Міський голова зібрав виїзну нараду на місці проведення фестивалю — Малинському городищі.

Тут у вересні заплановано провести показ різноманітних давніх ремесел, якими займалися наші пращури: виплавки заліза з руди, ковальської справи, бортництва тощо. До того ж відбудеться частування гостей давніми українськими стравами та варіння напоїв з меду, показ зразків древлянського одягу (уже виготовленого учнями профтехліцею). До уваги гостей також буде представлено колишню лодку-довбанку.

Ну а зараз під керівництвом кандидата історичних наук, керівника Житомирської археологічної експедиції , старшого наукового співробітника інституту археології НАН України Андрія Петраускаса на місці давного Малинського городища розпочався наступний етап розкопок , у якому беруть участь учні ПТЛ №36. Що цього року вдасться віднайти, дізнаємося трохи згодом.

Також читайте: