Офіційна сторінка Малинської міської ради

Сьогодні - Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту

  • 27.01.2023, 11:43
  • 449

Дата встановлена у пам'ять про мільйони людей єврейського походження та представників інших спільнот, яких у часи Другої світової війни було знищено нацистами.  Саме цього дня, 27 січня 1945 року солдати 1-го Українського фронту визволили в'язнів найбільшого нацистського табору смерті Аушвіц-Біркенау неподалік польського міста Освенціма.

Керівництвом Малинської громади хвилиною мовчання було вшановано пам'ять всіх  вбитих та покладено живі квіти до підніжжя пам’ятного знаку на місці колишнього Щербового яру – місця, де під час нацистської окупації було розстріляно 1312 військовополонених, партизан і підпільників, мирних жителів різних національностей, дорослих і дітей, особливо жителів Малина єврейської національності.

На жаль сьогодні історія знову повторюється. Те, що мало б навіки залишитися в пам’яті людства як урок – стало реальністю. Тепер українці протистоять агресору, який хоче знищити наш народ. Сьогодні Збройні сили України захищають свою Батьківщину, борються за виживання української нації, за свободу, памʼять і правду.

Ми маємо завжди пам’ятати про трагедію Голокосту, аби запобігти будь-яким актам геноциду як сьогодні, так  і у майбутньому.

Також читайте: