Офіційна сторінка Малинської міської ради

Старі-нові проблеми знову дають про себе знати

  • 23.08.2018, 08:26
  • 461

Поважний вік нашого міста створює певний культурно-історичний статус, чого не можна сказати про вік окремих об’єктів на його території, які внаслідок свого фізичного вікового зношення створюють проблеми для його мешканців.

Як нами повідомлялося, минулого тижня на спільному засіданні депутатських комісій, розглядалися питання руйнування будівлі колишнього кінотеатру в центрі міста, яке знаходиться у приватній власності та доріг обласного значення (в тому числі і міст через річку Ірша), які проходять через Малин та згідно до норм законодавства повинні утримуватися обласними структурами за їх кошт. По результатам цього засідання, міською владою було направлено відповідні звернення до суб’єктів господарювання, відповідальних за стан цих об’єктів інфраструктури.

Якщо по кінотеатру власник зреагував, хоча б частково прибравши бур’яни з фасадної частини, то питання доріг і мосту залишилось на попередньому рівні, до сьогодні..

22 серпня відбулося засідання міської комісії з ТЕБ та НС (з надзвичайних ситуацій). Питання порядку денного — локальне руйнування пішохідної зони мосту через річку Ірша у напрямку справа по ходу від центру. Іншими словами, на пішохідному переході провалився асфальт та утворилася яма діаметром приблизно півметра. Враховуючи великий потік людей через міст, це спричиняє загрозу не лише для здоров’я, а й життя.

Власне міст через річку Ірша відноситься до доріг місцевого значення загального користування, балансоутримувачем яких на сьогодні є ОДА (обласна державна адміністрація). З початку року жодних робіт по утриманню мосту у належному стані не проводилося, а місто не має юридичного права здійснювати витрати на утримання мосту з міського бюджету, так як таке порушення кваліфікується як нецільове використання бюджетних коштів, з відповідними правовими наслідками, тобто, простою мовою, кошти містян заборонено використовувати на об’єкти, які не належать місту.

Враховуючи відсутність реагування на попередні звернення до уповноважених державних органів та реальну проблему, членами комісії одностайно було вирішено: визнати загрозу надзвичайної ситуації, направити протокол засідання комісії до ОДА, звернутися до балансоутримувача мосту щодо негайної ліквідації руйнування, обстеження мосту на предмет його стану і вирішення питання капітального ремонту та до обласного департаменту Національної поліції, який забезпечує безпеку дорожнього руху, з вимогою встановити та притягнути до відповідальності осіб, бездіяльність яких призвела до таких наслідків.

По факту даних звернень вже відбулося оперативне реагування з боку області. За наявною у міської влади інформацією, в області формується спеціальна комісія із залученням профільних спеціалістів, які мають працювати в місті вже завтра.

Влада та спеціальні служби міста, такі як НП, МНС також долучаться до цих заходів, про результати яких буде проінформовано громаду міста.

А наразі, комунальними службами проведено обмежувальні заходи у аварійній зоні. Відтак рухатися по мосту можна буде лише з однієї сторони.

 

Також читайте: