Офіційна сторінка Малинської міської ради

Тривають перевірки закладів торгівлі щодо дотримання протиепідемічних вимог

  • 22.10.2021, 12:51
  • 1110

У зв’язку зі стрімким погіршенням епідемічної ситуації щодо COVID-19 у Малинській громаді систематично здійснюється рейди-перевірки за участі представників поліції, Держспоживслужби та виконавчого комітету.
Сьогодні було обстежено 21 торговельну точку Малина щодо дотримання санітарних вимог, маскового режиму, соціальної дистанції. Здебільшого, працівники знають усі чинні вимоги, проте було виявлення ряд порушень. Основними з них є відсутність попереджень при вході до закладу про те, скільки осіб має бути одночасно у приміщенні. Немає маркування, яке б вказувало на соціальну дистанцію. До того ж трапляються порушення у дотриманні маскового режиму як серед продавців, так і серед покупців. При цьому власники торгових точок забезпечують заклад та продавців антисептиками, масками, гігієнічними засобами.
За грубі порушення чинних вимог на власників торговельних точок було складено два протоколи за ст. 42, ст. 44 (п.3) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Ряд порушників отримали попередження та час на виправлення недоліків.
Звертаємося до усіх жителів громади! Ситуація, яка є на сьогодні, вимагає від кожного максимальної відповідальності. Лише за минулу добу кількість хворих у Малинській громаді зросла на 30 осіб. Почастішали летальні випадки. Тому потурбуйтеся про себе та своїх рідних. Уникайте скупчень у магазинах, транспорті, на ринку, інших закладах та дотримуйтеся санітарних вимог!

Також читайте: