Офіційна сторінка Малинської міської ради

У 2018 році першокласників навчатимуть по-новому

  • 13.07.2018, 11:22
  • 462

З 1 вересня першокласники Малина, як і по всій Україні, вчитимуться за програмою Нової української школи (НУШ).

Головна мета цієї освітньої реформи — створити школу, у якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, а й вміння застосовувати їх у житті.

У нашому місті у вересні за парти сядуть 342 першокласники, а це – 13 класів. В процесі реалізації Нового Стандарту початкової освіти навчання пройшли всі вчителі, які вчитимуть перші класи наступного року.

Відділом освіти оголошено конкурсні торги на придбання для першокласників шкільних меблів на суму 502 286 грн., та дидактичного матеріалу на суму 364 000 грн., Укладаються договори на закупівлю мультимедійного контенту – 91 429 грн.

На суму 247 000 грн. управлінням освіти і науки облдержадміністрації заплановано закупівлю комп’ютерів та принтерів для перших класів.

Загалом фінансування перших класів здійснюється за рахунок видатків державного та місцевого бюджетів.

До слова, наприкінці минулого тижня представники Малинського відділу освіти, як і і інші освітяни області, забрали комплекти конструкторів LEGO «Шість цеглинок» та «LEGO Play Box» для навчання першачків, які Житомирщина отримала безкоштовно від компанії The LEGO Foundation в числі перших регіонів України.

Таким чином кожен учень першого класу наразі вже забезпечений конструктором LEGO.

Також читайте: