Офіційна сторінка Малинської міської ради

У краєзнавчому музеї відбулася нарада керівників підрозділів сфери культури Малинщини

  • 20.03.2021, 21:47
  • 381

Щоп’ятниці працівники сфери культури Малинщини збираються на апаратні наради — для підведення підсумків за тиждень та окреслення планів на наступний. Цієї п’ятниці апаратна нарада відбулася у дещо незвичному, виїзному форматі — у міському краєзнавчому музеї. У нараді узяв участь заступник міського голови Віталій Лукашенко

На початку було обговорено питання утримання закладів культури Малинської громади. Опісля директор музею Василь Тимошенко розповів про напрацювання, сьогодення музейної, туристичної справи та озвучив плани на майбутнє.

На Малинщині справа відродження музейної справи активно розпочалася з 2016 року, коли музей отримав приміщення та мав змогу розміщувати колекцію експонатів. Їх сьогодні — 5 тисяч. У музеї створено унікальні експозиції, присвячені часу Русі-України, середньовіччя та ремесла, ткацтва, історії підприємств Малинщини. Наразі опрацьовується створення експозиції, що стосуються подій російсько-української війни. Налагоджено співпрацю з закладами освіти.

Проведено два Всеукраїнських фестивалі «Інкубатор ремесел». Через налагодженість дружніх зв’язків з Ніжинським університетом та ковалями з України у Малині проводилися майстер-клас з призабутих ремесел: гончарства та ковальства. У планах проведення майстер-класів з ткацтва у співпраці з ГО «Захист дітей Чорнобиля», яке виграло грант на закупівлю 10 ткацьких станків.

Активно розвивається й туризм. Вже презентовано маршрут «Малин і околиці» із 17 локацій. Розробляються ще два маршрути Малинщиною — краєзнавчий та до 175-річчя з дня народження видатного мандрівника М.М. Миклухо-Маклая.

На закінчення наради було продемонстровано фільм, присвячений Миклухо-Маклаю "Доки смерть не розлучить нас", та проведено невеличку екскурсію музейними кімнатами.

Також читайте: