Офіційна сторінка Малинської міської ради

У Малині міні-асфальтний завод на колесах ремонтує дороги та економить бюджетні кошти

  • 25.07.2017, 16:44
  • 504

У минулому році за кошти міського бюджету було придбано нову комунальну техніку — рециклер (міні-асфальтний завод для поточного ремонту доріг). Тема його придбання (як зачасти щодо всього нового) активно обговорювалася у місті.

Проте  зробити висновки можна лише зараз, за результатами роботи за півроку, спираючись на конкретні цифри.

З допомогою рециклера працівники КП «Малин» у цьому році проводять ямковий ремонт  дорожнього покриття.

Загалом з початку цього року станом на 24.07.2017року відремонтовано вулиці Огієнка, Шевченка, Суворова, Бондарик, Кримського, Грушевського, Мирутенка, Дорошок, Миру, Заводська, Покровська, Героїв Малинського підпілля загальною площею 1405,2 кв.м. З них з допомогою рециклера 757,7 кв.м.

При цьому вартість  ремонту 1 кв. м. асфальтового покриття сумішшю, виготовленої рециклером – 264,5 грн. з ПДВ за 1 кв.м. А вартість ремонту з закупленого асфальту —  340 грн. з ПДВ за 1 кв.м. Як бачимо, різниця становить 75,5 грн. економії на кожному квадратному метрі. Таким чином, вдалося зекономити  понад 57 тис. грн. За ці кошти буде додатково відремонтовано 215 кв.м. дорожнього покриття. Іншим не менш важливом призначенням рециклера є здатність проводити роботи в осінньо-зимовий період.

Нині рециклер працює у мікрорайоні паперової фабрики. Надворі до +30, а ця техніка на місці  готує суміш, температура якої сягає 160 градусів. Технологія нескладна: ямки спочатку фрезерують, наносять тонкий шар гарячого бітума. Суміш засипають у бак, додають бітумну емульсію, все це гріється-плавиться протягом певного часу, а потім працівники засипають ямки, рівняють їх. Останній штрих — готове полотно рівняє асфальтний каток.

Тож думати про доцільність чи недоцільність рециклера не доводиться — він працює, і працює ефективно. До слова, його роботою вже цікавилися з інших міст.

 

Також читайте: