Офіційна сторінка Малинської міської ради

У Малині наприкінці вересня відбудеться II Всеукраїнський археологічний з’їзд

  • 13.02.2020, 15:36
  • 479

У Малині цього року наприкінці вересня відбудеться II Всеукраїнський археологічний з’їзд. Організаційні питання проведення заходу без перебільшення міжнародного рівня було обговорено на зустрічі керівництва Інституту археології НАН України  з міським головою Малина і його заступниками Лесею Сніцаренко та Петром Піковським. У зустрічі узяли участь також директор міського краєзнавчого музею Василь Тимошенко, директор Малинського лісоколеджу Ігор Іванюк та головний спеціаліст віддлу культури і туризму виконкому Коростенської міської ради Ірина Пасічник-Прокопенко.

Відтак Малин очікуватиме на приїзд близько 150 представників наукової спільности  не лише з України, а й з інших країн. Власне робочі засідання  відбудеться у Малинському лісоколеджі. Робота з’їзду проходитиме у форматі тематичних секцій та круглих столів. Формування тематичних секцій відбудеться на підставі аналізу отриманих тез доповідей. Круглі столи будуть присвячені найбільш нагальним питанням сучасної археологічної науки, серед яких збереження археологічної спадщини та популяризація археології. Під час роботи конференції заплановано протягом одного дня круглий стіл та екскурсію і у сусідньому Коростені, де цього річ відзначатимуть на державному рівні 1075 років з часу першої писемної згадки про древлянську столицю.

Малин теж має неабиякі археологічні здобутки. Зокрема, Малинське Городище за три роки розкопок не лише не вичерпало свій ресурс, а й  залишається перспективним для подальших досліджень. Ця тема та взагалі давньої історії Древлянщини також звучатиме у доповідях на майбутньому з’їзді.

По закінченню зустрічі столичні гості відвідали Малинський лісоколедж.

Також читайте: