Офіційна сторінка Малинської міської ради

У Малині розпочато ліквідацію двох комунальних підприємств

  • 21.07.2017, 20:24
  • 361

Міським головою Олексієм Шостаком дано доручення юридичній службі розпочати ліквідацію комунальних підприємств «Паперовик» і «Малинміськводоканал». На черговій сесії міської ради нарешті було вирішено питання погашення остаточної заборгованості перед працівниками цих підприємств, яка виникла ще у 2011 році. Для цих потреб з міського бюджету виділено 681,6 тис. грн.

Нагадаємо, обидва підприємства перед початком реорганізації наростили кредиторську заборгованість у розмірі 30 млн. грн. З них по заробітній платі– 3 млн. грн. Така ситуація була критичною, а для людей майже безнадійною.

Проте поступово цей борг було погашено, а нещодавня чергова сесія остаточно «закрила» його. Ця можливість виникла через значне перевиконання бюджету за перше півріччя 2017 року завдяки енергоефективним заходам, запровадженим у Малині минулого року.

«Ми вирішили проблему, яка не створена нами і яка не вирішувалася роками, — зазначив міський голова перед колишніми працівниками обох трудових колективів, котрі були присутні на сесії. — Бо не можна говорити про будь-який розвиток міста, про рух уперед, маючи борги перед малинчанами. Це Ваші зароблені гроші. І ми їх віддали».

Наразі усі комунальні підприємства міста працюють без заборгованості по заробітній платі. Комунальники ж отримують зароблене вчасно.

Також читайте: