Офіційна сторінка Малинської міської ради

У Малині відбувся мітинг пам'яті з нагоди 35-ї річниці Чорнобильської аварії

  • 26.04.2021, 15:28
  • 1071

Сьогодні, 26 квітня, у 35-річницю аварії на Чорнобильській атомній електростанції, у місті Малині пройшов мітинг пам’яті біля пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи.

Вшанували подвиг всіх тих, хто став на захист людства від радіаційного лиха, керівництво громади, депутати Малинської міської ради, громадськість міста та, власне, самі учасники ліквідації аварії на ЧАЕС.

Напередодні, згідно до розпорядження міського голови грошову допомогу з бюджету територіальної громади отримали 38 сімей померлих та загиблих учасників ліквідації, 22 ліквідатори 1 категорії (особи з інвалідністю 1 та 2 групи) та діти з інвалідністю, захворювання яких пов‘язані з наслідками Чорнобильської катастрофи.

Також цього року в Україні було започатковано челендж «Квітка Відродження». Участь в даній акції також взяли і навчальні заклади Малинської громади: Центр дитячо-юнацької творчості, дитячі садочки громади та міська бібліотека. Діти виготовили білі паперові троянди, на знак пам’яті про Чорнобильську трагедію та символ відродження та віри в наше майбутнє екологічно чисте довкілля.

Також читайте: