Офіційна сторінка Малинської міської ради

У місті введено обмежувальні заходи у зв’язку із стрімким поширенням короновірусної інфекції COVID-19

  • 13.03.2020, 22:40
  • 398

З метою запобігання виникнення надзвичайної ситуації місцевого рівня внаслідок ймовірного поширення гострого респіраторно захворювання, спричиненого короновірусною інфекцією COVID-19,  12 березня відбулося позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Днем пізніше депутати зібралися на позачергову сесію міської ради. У зв’язку із стрімким поширенням короновірусної інфекції COVID-19 депутати затвердили ряд обмежувальних заходів у Малині.

Зокрема, у громадському транспорті міжміського і міського сполучення та у місцях масового скупчення людей проводитимуться дезінфекційні заходи. На період з 12 березня по 3 квітня вводиться обмеження на проведення масових заходів, у яких запланована участь 60 та більше осіб.

Обмежено проведення спортивних заходів. Заклади ресторанного господарства та громадського харчування працюватимуть до 22 години. Дотримання ряду санітарно-гігієнічних вимог у колективах стосується керівників установ та організацій.

Малинському відділенню поліції доручено забезпечити контроль та притягнення до відповідальності за невиконання обмежувальних заходів недопущення поширення коронавірусної інфекції на території міста Малина.

З повним текстом рішення міської ради від 13 березня 2020 року №42 «Про введення обмежувальних заходів щодо недопущення поширення коронавірусної інфекції COVID-19 на території міста Малина» можна ознайомитися за посиланням.

Депутати також вирішили виділити кошти з міського бюджету на закупівлю захисних засобів, дезинфектантів та медикаментів для лікарні. Там наразі теж запроваджено певні додаткові правила.  Заборонено відвідування хворих у лікарні, все необхідне їм можна передавати з 9.00 до 11.00 та з 16.00 до 19.00.  Призупинено партнерські пологи, вагітні жінки отримують консультації в онлайн- та телефонному режимі, посилено санітарно-гігієнічні заходи у приміщеннях як лікарні, так і Центру первинної  медико-санітарної допомоги. У разі виявлення перших ознак застуди та грипу медики рекомендують не відвідувати Центр ПМСД, а відразу телефонувати сімейному лікарю. Наразі телефонний зв’язок має бути першим каналом комунікації між хворим та лікарем. Медики також радять звернути особливу увагу профілактичним заходам.

 

Також читайте: