Офіційна сторінка Малинської міської ради

Ультразвукова діагностика у Малині  розширила свої можливості

  • 27.12.2017, 17:18
  • 776

Це сталося завдяки придбанню за кошти обласного бюджету у сумі 195 тис. грн. лінійного датчика до апарату УЗД. До слова, його закуплено у минулому році за 1 мільйон гривень (теж за кошти обласного бюджету). Все це — результат спільної роботи міської влади, обласних депутатів Сергія Диняка та Олега Дзюбенка.

Таким чином, УЗД-апарат повністю укомплектовано. Віднедавна він  має не два, а три датчики:  два — для обстеження серця та черевної порожнини, а третій — ще й для обстеження судин, щитовидної та молочної залоз, шкіри, підшкірної клітковини тощо. Це значно розширює можливості діагностики у Малині. Підозри на пухлини, в тому числі і -онко, різні види мастопатії, варикоз вен —  ось лише неповний перелік захворювань, які можна діагностувати «на місці». До того ж, у Малині можна зробити доплерографію — дослідження, яке дає можливість визначити швидкість течії крові по венах і артеріях, визначити наявність тромбів і атеросклеротичних бляшок, порушення кровообігу в судинах, звуження судин.

Це, звісно, неабияк зекономить кошти пацієнтів на дорогу та час. А ще, погодьтеся, це комфортно: пройти обстеження просто «на місці».

Уже в січні Іван Максимович Мельничук, котрий працює в УЗД-кабінеті,  планує пройти додаткове навчання у Житомирському діагностичному центрі.

 

Також читайте: