Офіційна сторінка Малинської міської ради

Звернення до малинчан щодо нещодавніх фактів хуліганства у місті

  • 28.11.2017, 13:05
  • 451

Публікація про хуліганські дії у міському парку не залишила малинчан байдужими. Її переглянуло 2480 користувачів на нашій сторінці  у соціальній мережі Фейсбук. Але ні фото, ні коментарі обурених малинчан, на жаль, не вплинули на совість окремих «поціновувачів» культурного відпочинку. Наступної ж ночі — з понеділка на вівторок — було розтрощено ще декілька плафонів та перевернуто лавку у міському парку.

…Комунальники вже відшкодовують збитки, закупляючи  нові плафони та урни. А це — наші з вами кошти, податки, зароблені кошти громади. Виходить, що одні малинчани — розважаються та трощать, а інші — за це платять. Подібна ситуація відбулася нещодавно із ліхтарями по вул. Володимирській, коли за одну ніч вулиця з насиченим рухом позбулася до десятка ліхтарів, вартість кожного близько 500 гривень.

Багатьох малинчан турбує те, що досі не відновлено бюст Барміна у парку, якого було знищено чотирма малинчанами для здачі на металобрухт через бронзове покриття. Вартість нового бюсту коштує 50 тис. грн. Цих коштів поки що з міського бюджету не виділено. Ось такі нині дорогі розваги…

Якщо порахувати їх загальну вартість, то це рівнозначно освітленню трьох вулиць, облаштуванню чотирьох нових зупинок, придбанню десяти нових контейнерів або трьох дитячих майданчиків!

Тож звертаємося до усіх малинчан з проханням:

– Цінувати те, що маємо у місті. Малин — наш спільний дім. Любити його   — значить берегти та розвивати його своїми діями та вчинками.   Міський парк — улюблене місце відпочинку усіх малинчан, історична спадщина, яку ми передамо нашим  нащадкам. Яким йому бути, залежить від нас.

– Не залишати поза увагою або проходити повз навіть незначні порушення, приміром, паління в громадських місцях,  викидання сміття у невстановленому місці, невихованість та нечемність окремих осіб. Тим самим ми демонструємо свою байдужість до того, що відбувається навколо та сприяємо переростанню незначних порушень у велику шкоду або навіть біду. У разі виявлення фактів хуліганства, свідками яких ви стали, просимо не бути байдужими та повідомляти про це до місцевого  відділення поліції: 102 та приймальну міської ради: 5-33-63.

– Звернути увагу на виховання дітей, на їх зайнятість у позаурочний час. У місті діє достатньо безкоштовних та приватних гуртків, секцій, студій, де діти можуть  розвиватися, рухатися, проявляти свої здібності та радувати своїми здобутками.

Сподіваємось на Ваше розуміння. Розглянемо усі Ваші слушні пропозиції, які просимо розміщувати у коментарях до цієї публікації на нашій сторінці у Фейсбуці або написати лист у рубрику “Запитання міському голові”. Про результати розгляду зобов’язуємося повідомити у відповідях.

 

 

Також читайте: